Magyarország megtelt. Csurig vannak a szállodák

Fotó: MTI/MTVA / Róka László / MTI/MTVA / Róka László

-

A fővárosban és vidéken is telt házzal üzemelnek a szállodák a négynapos hosszú hétvégén.


Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan vidéken elsősorban a vízparti, illetve wellness- és gyógyszállodákban van telt ház, de kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák is minden kategóriában.

Hozzátette: Budapesten az ünnepnek nincs szerepe a szállodák üzletmenetében, ugyanis a vendégek bő 90 százaléka külföldről érkezik, és nekik augusztus 20. nem munkaszüneti nap. Ennek ellenére a fővárosban is telt ház körüli foglaltságra számítanak a szállodák a hosszú hétvégén.

Ez magyarázható azzal, hogy Budapest iránt az elmúlt években egyre erősödő kereslet 2015-ben tovább nőtt. A korábban nem főszezonnak tekinthető júliusban is 75-80 százalék körüli volt a hotelek foglaltsága, és augusztusban – a budapesti szállodáktól kapott tájékoztatás szerint – még ennél is jobb, 80-85 százalék körüli kihasználtságot várnak. Ezen a hétvégén lesz egyébként az Ironman Budapest nemzetközi triatlonverseny is, ami ugyancsak hozzájárul az erős kereslethez – tette hozzá a főtitkár.