Magyarország ezúttal atlétikában ért el sportdiplomáciai sikert

Fotó: MTI/MTVA / Kollányi Péter

-

Gyulai Mártont beválasztották az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) tanácsába.


A magyar szövetség (MASZ) főtitkára – Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) volt főtitkárának kisebbik fia – 37 szavazatot kapott a szervezet tisztújító kongresszusán, amelyet Bledben rendeztek meg. Az eseményen a norvég Svein Arne Hansent választották a szervezet elnökének.

„Négy éven át tartó nagyon kemény munka előzte meg ezt a sikert, amit a Magyar Atlétikai Szövetség ért el. Természetesen nagyon boldog vagyok, és szeretném megköszönni a támogatást és a segítséget, amit Gyulai Miklós elnök úrtól és a szövetség vezetőségétől kaptam, és a bizalmukat, amit élveztem” – idézte a MASZ honlapja Gyulai Mártont, aki tehát saját testvére segítségét köszönte meg.


Olyan lehetőséghez juthat ezáltal a sportág, amire nyolc éve nem volt példa, ugyanakkor felelősséggel is jár, hiszen egy egész kontinens, 51 nemzet jövőjéről döntünk majd

– fogalmazott. Hozzátette, nagyon megváltozott a tanács összetétele. Hat új tanácstag van az elnökkel együtt, akit egyetlen ciklusra választott a kongresszus. „Az viszont aggasztó, hogy olyan nagyhatalmak, mint Oroszország vagy Nagy-Britannia nem jutott be a tanácsba. Az ő segítségük nélkül nehezebb dolgunk lesz!” A 36 éves Gyulai Márton – aki korábban atletizált, kézilabdázott és bobozott – Sír József, Nyerges Mihály, Schulek Ágoston után a negyedik magyar tagja az EAA tanácsának – amelynek minden idők legfiatalabb tagja lett.