Mégis lehet magyar érintettje a doppingbotránynak?

-

A Blikk egy informátora szerint van olyan magyar atléta, aki a teszteredménye szerint tiltott szert használt. A Magyar Atlétikai Szövetség vezetője nem látta a listát, és nem is szólt senki magyar atléta vétségéről.


Több mint 5000 közép- és hosszútávfutóból 800 versenyzőnek volt legalább egy, abnormális értéket mutató eredménye a 2001-2012 közötti teszteken. 146 érmet - közte 55 aranyat - nyertek olyanok, akik gyanúra okot adó mintát adtak. A Blikknek egy bennfentes azt mondta, rengeteg nemzet sportolója szerepel a listán.


Az önök országából is van, aki nem a szokott értékeket produkálta. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, ez még nem jelenti azt, hogy az illető valóban doppingolt, akadnak, akiknek csak kicsit haladta meg a szintje a még normálisnak mondható határértéket, de van, akinél az adatok egyértelműen tiltott szerek használatára utalnak.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára még nem látta a listát, ám kedden kijelentette: „nyugodtan mondom, hogy magyar sportoló ezen a listán nem szerepelhet”, mivel tudomása szerint senkinél regisztráltak a nem megmagyarázható értéket. Gyulai szerint azt sem tudni, hogy a lista mennyire hiteles.