Magyarellenes rigmus miatt szakadt félbe egy román bajnoki

-

A Dinamo Bucuresti szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt szakította félbe a játékvezető a csapat CSMS Iasi elleni román bajnoki meccset csütörtökön.


A bukaresti találkozót élőben közvetítő Digi Sport honlapján közzétette a félbeszakítás pillanatait, de abból pontosan nem derül ki, hogy milyen rigmusokat skandáltak a Dinamo drukkerei.

A honlap beszámolójában emlékeztetett, hogy a meccsre három nappal az után került sor, hogy az ügyészség egy székelyföldi merényletkísérlet meghiúsítását jelentette be. Illetve azt is megemlítette, hogy a találkozót végigjátszotta a jászvásáriaknál Bőle Lukács, aki a román Liga 1 egyetlen magyarországi játékosa.



A 34. percben félbeszakított mérkőzést tíz perc szünet után folytathatták a csapatok. Közben a Dinamo stábja megpróbálta csitítani a szurkolókat, akik közül többen távoztak a mérkőzésről, mely gól nélküli döntetlennel végződött.

Romániában először szakítottak félbe első osztályú bajnokit xenofób megnyilvánulások miatt. A Digi Sport szerint a Dinamo ötezer és 70 ezer lej (350 ezer és 4,9 millió forint) közötti bírságra, és egy zárt kapus mérkőzésre számíthat a botrány miatt.