Magyar világbajnoki címek Fábiánsebestyénben

-

Lázár Vilmos, továbbá a Lázár Zoltánnal és ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészült csapat is megvédte címét a Fábiánsebestyénben rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.


A Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is dolgozó hajtó magabiztos, több mint hatpontos előnnyel vezetett testvére, Lázár Zoltán előtt a zárószámot megelőzően, és mivel egyetlen, három hibapontot érő verőhibája volt a vasárnapi akadályhajtásban, megszerezte pályafutása 10. és 11. vb-aranyérmét. Lázár Vilmos mögött az immár nyolcszoros világbajnok fivér lett az ezüstérmes, harmadikként pedig az olasz színekben versenyző Jozsef Dibak zárt.


Lázár Zoltán utolsó előttiként úgy vághatott neki az akadályhajtásnak, hogy ha „nem rendezi át a pályát”, akkor Magyarország biztosan aranyérmes csapatban. Márpedig a fiatalabb Lázár fivér a tőle megszokott kiváló produkciót nyújtotta, hibátlanul vette az akadályokat, így csak az időtúllépésért kapott 3,10 hibapontot. Ez a hajtás a magyar csapatnak az aranyérmet jelentette, Lázár Vilmosnak pedig azt, hogy akár három verőhibája is lehet ahhoz, hogy megtartsa első helyét öccsével szemben. A 48 éves hajtó igazolta klasszisát, a húszból csak a 17-es kapunál hibázott, időtúllépése nem volt, így 1999, 2001, 2007 és 2013 után ötödször nyert egyéniben.