Magyar vereséget jósoltak az osztrák teknősök

-

Az osztrák labdarúgó-válogatott legyőzi a magyar csapatot ma a franciaországi Európa-bajnokságon osztrák teknősök jóslata szerint.


A Trude nevű mór teknős egy percig sem hezitált, és az osztrák zászlócskával megjelölt epret falta fel a magyar lobogós helyett - mondta el Indra Kley, a Vier Pfoten (Négy Mancs) nevű nemzetközi állatvédő szervezet ausztriai irodájának vezetője.

"Ha a nemzeti tizenegyünk Trude célra töréséről vesz példát, akkor este semmi sem sülhet el balul" - tette hozzá.A schönbrunni állatkert legidősebb lakója, a Schurli nevű aldabrai óriásteknős forrófejű társánál jóval hosszabb ideig gondolkozott döntése előtt, de végül ő is a piros-fehér-piros csapat mellett tette le voksát. Schurlinak három, fejjel lefelé fordított, összekevert félgömb közül kellett választania, amelyek a magyar és az osztrák csapat győzelmét, illetve a döntetlent jelképezték. Az ORF osztrák állami tévécsatorna Jó reggelt, Ausztria! című műsorát indító Schurli sokáig ingadozott a döntetlen és Ausztria győzelme között, de végül bizalmat szavazott az osztrák nemzeti tizenegynek.