Magyar túlélője is van a bukaresti tűznek

-

Magyar túlélője is van a bukaresti tűzesetnek a bukaresti Colectiv klubban - közölte a Magyar Nemzet. A lapnak egy húszas éveiben járó székelyföldi lány számolt be arról, hogy mit tapasztalt a helyszínen. A túlélő elmondta, egy barátja biztosan meghalt a tűzvészben.


A lány – aki azt kérte, ne tegyék közzé a nevét – három barátjával érkezett a szórakozóhelyre, ahol nagyjából egy órás késéssel kezdődött meg a Goodbye to Gravity nevű román zenekar koncertje. A Magyar Nemzetnek adott interjújában a szemtanú azt mondta, hogy csupán perceken múlt, hogy ne ragadjon bent ő is a tűzben. Fél órával a koncert megkezdése után ugyanis rosszullét tört rá, és megkérte a barátját, hogy kísérje ki a levegőre. Éppen, hogy a bejárathoz értek, már azt látták, hogy égett ruhás emberek özönlenek ki a klubból, mögöttük csaptak fel lángok és füst gomolygott az épületből.

Vártak a barátaikra, de azok nem jöttek, a lány szerint az egyikük biztosan meghalt, a másik testének pedig hetven százaléka megégett és a tüdeje is megsérült; életveszélyes az állapota.


A túlélő azt is felidézte, hogy a klub előtt súlyosan megégett emberek könyörögtek a járókelőknek, hogy vigyék el őket az autójukkal a kórházba, ekkor jött meg az első mentő is.


A péntek esti tűzvésznek eddig 30 halálos áldozata és 90 kritikus állapotban lévő sérültje van. A tűzben és a pánik miatt kialakuló tumultusban legalább 180-an sérültek meg.
Szemtanúk szerint a balesetet egy elhibázott pirotechnikai mutatvány okozta a belvárosi Colectiv klub pincehelyiségében – egy szikra lángra lobbantotta a dekorációt.