Magyar tizenévest ragadott el a folyó Ausztriában

-

Nem keresik tovább azt a magyar fiút, aki szombaton késő délután tűnt el a Mura folyóban, Ausztriában.


Az osztrák közszolgálati média (ORF) közlése szerint a 15 éves fiút szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Szombaton egy Mura menti biciklitúrán vett részt hozzátartozóival, és útközben hűsölni akart. Mivel nem tudott úszni, elsodorta az áramlat. Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. Testvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni.
A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból vezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt gyerek után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott.
A keresést szombat éjszakára felfüggesztették, vasárnap korán reggel azonban tovább folytatták. A rendőrségi tájékoztatás szerint a keresést délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak – sikertelenül. A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette.