Magyar szurkolók őrizetben

-

Őrizetbe vettek hat magyar szurkolót a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország–Izland-mérkőzésén történt incidens miatt.


A hat szurkolót azért vették őrizetbe, mert a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, valamint amiért a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) már a mérkőzés előtt behívta a francia készenléti rendőröket (CRS) a stadionba, hogy visszatartsa és felügyelje a magyar tribünön összeszorult tömeget.


Az egyik magyar szurkolói csoport a kordon ellenére próbált csatlakozni egy másikhoz, ezt azonban a biztonsági erők nem engedték, emiatt kisebb verekedés tört ki. A rendőrök gyors közbelépését követően a rend gyorsan helyreállt. A találkozó 1-1-gyel végződött.

Az UEFA már korábban közölte, hogy vizsgálatot indított a magyar szurkolók marseille-i rendbontása miatt. A szervezet fegyelmi bizottsága kedden hoz ítéletet az ügyben. Marseille-ben a héten 12 embert ítéltek börtönbüntetésre a június 11-i Oroszország–Anglia-mérkőzés utáni utcai rendbontások miatt, és húsz orosz szurkolót kitiltottak Franciaországból.