Magyar sportoló villogott a baszk rangadón

-

A spanyol Laboral Kutxa Vitoria kosarasa, Hanga Ádám a csapata legjobbja volt a Bilbao elleni rangadón, az idényben először dupla-duplázott.


A baszk együttes hosszabbítás után 89-83-ra kikapott a Bilbao vendégeként a derbin, Hanga a kezdőötös tagjaként 37 perc alatt 16 pontos szezoncsúcsot dobott és 11 lepattanót szerzett. Ezzel először ért el dupla-duplát a mostani idényben, amelyben a Vitoria 7/3-as mérleggel a negyedik helyen áll.

Az Euroligában a legjobb 16-ba már továbbjutott Vitoria hét közben a kilencedik, utolsó előtti fordulóban 95-86-ra kikapott az Efes Istanbul otthonában. Hanga 22 perc alatt 5 pontot gyűjtött.

„Az Euroligában csütörtökön a minél jobb csoportpozícióért harcoltunk. Az Efest megvertük hazai pályán, ezúttal nem bírtunk velük. Az utolsó fordulóban a Zagrebet fogadjuk, ott javítani fogunk – nyilatkozta a 26 éves kosaras. – Vasárnap a baszk rangadót megnyerhettük volna a rendes játékidőben, de nem sikerült. A hosszabbításban a Bilbao jobban büntetőzött és okosabban játszott.”

A liga honlapjára hétfőn délután felkerült szokásos top 7-es listán Hangáé lett a forduló negyedik legszebb megmozdulása. A 199 centis magyar játékos a kosárra törő, 216 centis szlovén Mirza Begic zsákolását blokkolta látványos mozdulattal.