Magyar sportoló ilyet még nem nyert

-

Gyarmati Panka megszerezte az első magyar snowboardos vk-futamgyőzelmet Kaliforniában.


Koránt sem ideális körülmények közt szerezte meg az első magyar hódeszkás vk-győzelmet Gyarmati Panka a kaliforniai Mammoth Mountainon.


Az első edzőnap a rossz idő miatt elmaradt, szakadt a hó, úgyhogy szűzhavaznunk kellett. Másnap három órát edzettünk délután, és a síelők után kellett mennünk, így már nem volt annyira jó a pálya, és erős szél is fújt – vázolta a zord körülményeket a versenyző. – Folyamatosan lezárták a pályát, mert sok volt a sérülés. Egyszer tudtam végigmenni a pályán, akkor is csak egyeneseket ugrottam, mert a szél miatt nehéz volt átjutni az első ugrón. Egyébként így is előnyben voltam, mert a lányok nagy része nem ugrott. Eléggé izgultam, nem szeretek úgy versenyezni, hogy az edzésen nem tettem le a köröm.”

A versenyre átalakították az első ugratót, az így könnyebb lett, ám mivel a fiúk mentek előbb, Gyarmatiéknak ismét lejárt pályán kellett versenyezniük.

„Másodikként indultam, eléggé nyugodt voltam, úgy voltam vele, hogy letettem a köröm az edzésen, és csak egy könnyű kört megyek, nincs mit veszítenem, nehezek az időjárási viszonyok – fogalmazott Gyarmati. – A nagy szél miatt az utolsó ugratót le is zárták, ezért először mérges voltam, mert terveztem azzal is. Mivel csak a második induló voltam, egy hosszú, izgulós óra következett. A második körben a szél lelassított, így inkább kihagytam az ugrót, próbáltam a biztosra menni, és egy jó kör után inkább nem megsérülni.”