Magyar sört is díjaztak Európa legnagyobb sörversenyén

-

Több mint 2 ezer sört neveztek az idei megmérettetésre.


Bronzérmes lett a budapesti HopTop Brewery Midnight Express söre a European Beer Star nemzetközi verseny Dry Stout kategóriájában. Magyar sör először szerzett díjat ott. A 2004 óta megrendezett European Beer Star az egyik legnagyobb és legismertebb sörszakmai seregszemle. Idén a világ 44 országából 2 103 sört neveztek. A rendezvény elismertségét szakértő és szigorú bíráinak köszönheti. A 124 fős szakértői kör vakkóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A harminc országból érkező bírák között sörfőző mesterek, szakemberek és sörsommelier-k szerepeltek.

A European Beer Staron kategóriánként csupán egy-egy arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben a zsűri nem talál olyan sört, amely elérné az elvárt szintet, az adott érmet abban az évben nem osztják ki.

A rangos nemzetközi versenyre már több magyar sörfőzde is nevezett, de közülük a HopTop tudott először érmet elhozni - mondta Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa. Az augusztusban indult sörfőzde vezetője szerint Magyarországot ma elsősorban borairól ismerik, az ilyen sikerek azonban segítenek felhívni a közönség figyelmét, hogy már kiváló minőségű sörök is készülnek.

A díjazott Midnight Express fekete sör, krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan felenged, úgy jönnek elő a csokoládés ízek.