Magyar nő megerőszakolásával vádolnak egy líbiai férfit Máltán

-

A férfi előzetesben ül, de felmerült az is, hogy a nő nem mondott igazat, és beleegyezésével történt a nemi aktus.


A máltai St. Julian's városában a rendőrség őrizetbe vett egy líbiai nemzetiségű férfit, akit egy 27 éves magyar nő megerőszakolásával vádolnak – írta a 444.hu a MaltaToday cikke alapján.


A 26 éves, Tripoliból származó Ezzedin Salem Elaoud azonban tagadja, hogy megtámadta és bántalmazta a sértettet. A vérző nőre még szombaton egy pacevile-i ház lépcsője előtt találtak rá a rendőrök. Kórházba szállították, és ellátták sérüléseit.

A líbiai férfi menedékkérőként érkezett a szigetországba, kérelme éppen elbírálás alatt áll. Az is lehetséges, hogy több támadó is volt, valamint a máltai lap forrása szerint felmerül a gyanú, hogy a nő nem mondott igazat, és beleegyezésével történt az aktus. A férfi ügyvédje szerint meg kell vizsgálni, hogy a támadás alatt mennyire volt alkoholos állapotban a magyar nő, mert kórházba szállításakor és a vallomástétel idején még ittas volt.

A bíróság emellett minél korábban tanúkat is meg akar hallgatni, mert mint a férfi védőügyvédje jelezte, az óvadék megállapítására csak ezután kerülhet sor.