Magyar Nemzetet osztogatott az LMP a parlamentben – videó

-

Az Országgyűlés hivatala lemondta a ma már ellenzékinek tartott lapot, az LMP viszont vitt egyet minden kormánypárti képviselőnek, így a miniszterelnöknek is. Nem mindenkinek tetszett az ötlet.


Orbán Viktor miniszterelnöknek is jutott egy példány azokból a Magyar Nemzetekből, amelyet az LMP frakciója osztogatott hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfőnek Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke vitte oda az újságot, mire ő viccelődni próbált – derült ki a videóból, amit az LMP készített az ülésteremben (a teremben újságírók nem forgathatnak, a robotkamerák pedig csak a felszólalókat mutatják).


A Ház vezetése lemondta a Magyar Nemzetet, az LMP ezért vitt a képviselőknek egy-egy példányt. Orbánnak is jutott.http://vs.hu/mind/osszes/magyar-nemzetet-osztogatott-az-lmp-a-parlamentben-video-0215

Közzétette: VS.hu – 2016. február 15.

Az Országgyűlés sokféle lapra fizet elő, de a hivatal január 1-től központilag lemondta a Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartozó Magyar Nemzet előfizetését. Az Origónak a parlament sajtóirodája azt írta, hogy „ az informatív és mértékadó napilapok ezután is a hivatali egységek rendelkezésére állnak”, vagyis úgy vélik, hogy a korábban kormánypártinak számító újság már nem informatív és nem mértékadó.

A Magyar Nemzet és a Fidesz ellentmondásos viszonyát jelzi, hogy az LMP akciója után Vigh László fideszes képviselő önkéntes teremszolgának állt, és összeszedte a körülötte lévő asztalokról az újságokat. A videót készítő Sallai Róbert Benedek kérdésére azt állította, hogy a képviselők kérték, hogy „ilyeneket” többé ne helyezzenek az asztalukra.