Magyar lányok civódásával kezdődött az afrikaiak balatoni tömegbunyója

Fotó: Facebook/Kálmán Csilla

-

A balatonfüredi SunCity szórakozóhely egyik tulajdonosa szerint az elején kulturáltan szórakozott az a körülbelül 35 afrikai állampolgár, akik később állítólag nekimentek a biztonságiaknak és a rendőröknek is. Úgy tudjuk, előbb két lány, majd emiatt a két társaság között robbant ki a balhé. A tömegverekedésben egy magyar fitneszmodell is megsérült.


A világbajnokságra készülő Kálmán Csilla vasárnap tett ki az arcáról egy képet a Facebook-oldalára, és azt írta hozzá, hogy „egy balatonfüredi szórakozóhelyen a semmiből a betonnak lökték fejjel, a támadói pedig afrikai orvostanhallgatók voltak. Az Origónak később a fitneszmodell azt mondta, hogy egyszer csak azt hallották kint, hogy bent kiabálnak.

„Elindultunk egy barátommal, de őt ekkor lerántották hátulról. Én azt láttam, hogy hárman már rajta vannak. Oda akartam menni, de menet közben egy lány elkapott, és arccal a földre vágott. Ekkor az afrikai férje - most tudtam meg, hogy a férje -, ráütött ököllel a hátamra, és még egyszer ráfejeltem a betonra” – állítja Kálmán Csilla, akinek a sérülés miatt veszélybe került a vb-felkészülése.


https://veol.hu/hirek/tomegverekedes-fureden-1718676  Hát, sajnos èn jòl megjàrtam. Tegnap egy füredi szòrakozòhelyen...

Posted by Csilla Kálmán on Sunday, 9 August 2015

Megkerestük a SunCity szórakozóhely egyik tulajdonosát, Lucza Árpádot, aki a VS.hu-nak azt nyilatkozta, két kisebb társaság összeszólalkozott. „Az egyik társaságban volt a fitneszmodell lány, a másikban pedig egy olyan magyar lány, akinek a férje afrikai. Amikor a két társaság egymásnak esett, akkor sérült meg a fitneszmodell lány is. A biztonságiak közéjük ugrottak, hogy szétválasszák őket.”

A VS.hu egy, a helyszínen tartózkodó embertől úgy tudja, hogy először a két magyar lány ugrott egymásnak, a magyar társaság pedig négerezte az afrikaiakat, és olyanokat mondtak nekik, hogy „mi vagyunk itthon.”

A klubtulajdonos elmondta, hogy a két társaság összecsapása után rontott ki az egyik épületből vagy harminc afrikai, akik közül néhányan próbálták csitítani társaikat, de ekkora már elszabadultak az indulatok.

„A portának itt már nagyon nehéz dolga volt, hogy anélkül fékezze meg a bandát, hogy meg legyenek verve. Több szórakozóhelyünk van egymás mellett, mindenhol van egy portalétszám, közülük mindannyian odaszaladtak, akik fizikailag alkalmasak egy ilyen szituáció megoldására. Összesen mintegy húsz emberünk és hat kiérkező rendőr próbálta megfékezni a társaságot. Ekkor az afrikaiak már nekimentek a biztonságiaknak és a rendőröknek is, végül a legrenitensebbeket megbilincselték, és elvitték őket.”


A SunCity több szórakozóhelyből áll - ez a kép a szóban forgó buliban készült


Lucza Árpád szerint a verekedés kirobbanásáig semmi baj nem volt az afrikai társasággal, asztalt foglaltak, kulturáltan ünnepeltek egy születésnapot, normálisan fel voltak öltözve, de nem is engedték volna be őket, ha látják rajtuk, hogy balhésak.

„Nem magyarul beszéltek, de nálunk ez nem számít, mint ahogy a bőrszín sem. Ha valaki kulturáltan felöltözve jelenik meg és úgy is szórakozik, akkor bárkit szívesen látunk. A SunCity öt éves történetében még ekkora verekedés nem volt, pedig tavaly például 200 ezer vendég fordult meg nálunk. Persze van, hogy valaki többet iszik a kelleténél, akkor kivezetjük, de színes bőrűekkel sem volt eddig gondunk. Ezután is beengedjük őket, kivéve ezt a társaságot. Akik korábban verekedtek nálunk, azokat kitiltjuk.”

Kálmán Csilla kedden a Facebookon reagált az elmúlt napokban a médiában megjelent hírekre és hozzászólásokra. „Úgy látszik, páran szeretnének lejáratni és kamu sztorikat terjesztenek arról, hogy mi is történt szombaton. Az állításaim megerősítése miatt csatolom a hivatalos rendőri jelentést. (A 7 ember, akik ellen eljárás indult, az afrikaiak közül való.) Plusz, a lány, aki a földnek vágott elsőként, beismerte a tettét. A csapat a helyszínre érkező rendőröknek és biztonságiaknak is ellenszegült” - írta Kálmán.


Kálmán Csilla szerint sokan nem hisznek neki


Megkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, szerettük volna megtudni, milyen állampolgárságú az a hét ember, aki ellen csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, és hogy valóban megtámadtak-e a rendőröket, ám azt a választ kaptuk, hogy „a nyomozás érdekére való tekintettel” további információkkal nem szolgálhatnak.

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem kérdésünkre jelezte: „A sajtóból értesült a verekedésről, a rendőrségtől nem érkezett tájékoztatás, nincs hivatalos információnk arról, hogy az érintettek közül bárki is az egyetem hallgatója lenne.”