Magyar közönség előtt játszana Hanga Ádám az Eb-n

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

Hanga bízik benne, hogy a négy rendező város közül Kolozsvárra kerül majd a magyar válogatott, amely szerdán vált a jövő évi férfi kosárlabda Európa-bajnokság biztos résztvevőjévé.


A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas válogatott vezére hangsúlyozta, már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő tornát. Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a 27 éves kosaras. Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket tette hozzá.


Hanga volt a válogatott legjobbja a selejtezősorozatban


A spanyol Vitoria légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, és négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) alapján. A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába.


A szerdán Luxemburgban 6865-re nyertes magyarok a szombati immár tét nélküli zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

A 40. Európa-bajnokságnak Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig.