Magyar kézibravúr a BL-ben, eltörhetett Ilyés lába

-

A MOL-Pick Szeged egy góllal legyőzte a vendég francia Montpellier csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában.


Férfi BL, 6. forduló, B csoport:

MOL-Pick Szeged – Montpellier (francia) 28-27 (14-14)


A két csapat a forduló előtt azonos pontszámmal állt, ezért is volt fontos a siker, amely rendkívül kiélezett csatában született meg. Gyakorlatilag végig fej fej mellett haladtak a csapatok, és nemcsak a félidőben álltak döntetlenre, hanem a második játékrész hajrájában is. Az 58. percben tört meg a jég, amikor is a szünet után először tudott kétgólos előnyre szert tenni a Szeged.

Két másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutott az egygólos hátrányban lévő Montpellier, de a szegediek blokkolták a lövést, így a magyar csapat harmadszor is győzni tudott a csoportban, és ellépett a franciáktól.


Ilyés Ferencet viszont elveszítette a magyar csapat: az átlövőnek az NSO információja szerint lábtőcsonttörése van, de a pontos diagnózisig még további vizsgálatok várnak rá. Ez a sérülés akár több hónapos kihagyást is jelenthet.


Ilyés (balra) itt még lábon


A Szeged következő meccse – november 14-én, a svéd Kristianstad elleni hazai összecsapás – is roppant fontos lesz a továbbjutás szempontjából. Az A és B csoportból az első helyezettek közvetlenül a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.