Magyar kapta a kajakosok Oscarját

Fotó: MKKSZ

-

A mindössze 16 éves Homonnai Luca K-1 500 és 200 méteren aranyérmes lett az ifjúsági vébén, a felnőtt vb-n pedig ezüstöt szerzett K-2 200-on.


Nagy magyar siker született a Barcelonában megrendezett 2015-ös World Paddle Awardon: junior kategóriában győzött a mindössze 16 éves Homonnai Luca, aki K-1 500 és 200 méteren is aranyérmes lett az ifjúsági világbajnokságon, valamint a milánói felnőtt világbajnokságon K-2 200 méteren ezüstérmet vehetett át – írta a szövetség honlapja.

Szőke hajjal, gyönyörű fekete estélyi ruhában jelent meg Homonnai Luca a barcelonai World Paddle Awardon, amelyen átvehette 2015 legjobb junior versenyzőjének járó kitüntetést. A győriek fiatalja - aki a portugáliai ifjúsági világbajnokságon K-1 500 és 200 méteren lett aranyérmes, valamint a felnőtt világbajnokságon K-2 200 méteren ezüstérmet vehetett át - az Egyesült Államokból érkezett a katalán városba, és az ünnepséget követően vissza is utazott, hogy folytassa a meleg vízi edzőtáborozását.

„Hatalmas öröm nekem ez a díj. Egy kajakos számára olyan megtisztelő ez az elismerés, mint a színészeknek az Oscar-díj Amerikában – lelkendezett a versenyző, aki élvezi az Egyesült Államokban töltött napokat. – A felkészülésemmel jól haladok, elég erősnek érzem az edzéseket, de nagyon sok munkát kell még elvégeznünk a versenyekig. Megesik, hogy akad egy-két edzés, amikor fejben nem tudok ott lenni, de ez elenyésző. Nagyon élvezem ezt az edzőtábort.”

A 2015-ös legjobb eseményei között a nagy sikerrel záruló szeptemberi győri maraton világbajnokság is bekerült a legjobb három közé.