Magyar innovációk Tel-Avivban

-

A Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően március 7-én és 8-án kilenc magyar startup mutatkozhatott be a tel-avivi Axis innovációs konferencián.


Az izraeli nemzetközi fórumon évről évre a világ élvonalába tartozó innovációs vállalkozások azzal a céllal vesznek részt, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki lehetséges befektetőkkel és a technológiai újításokban élen járó cégek képviselőivel.

Az idén Magyarország kiemelt partnerországként vett részt az eseményen. Minden startupot szigorú szempontrendszer alapján választott ki egy szakmai zsűri – közölte a kereskedőház. A konferencián egyebek mellett bemutatkozott a parkolószenzorokkal foglalkozó Spark, az egészségügyi szoftverfejlesztő Spicy Analytics, a takarítószolgáltatást fejlesztő Rendi, a szőlőtermesztés- és felhasználás teljes folyamatát monitorozó Winedata, a technológiai vállalkozásokat fejlesztő Lab.Coop, valamint az ügyfélmenedzsment során használható mesterséges intelligenciával foglalkozó a Talk-a-bot.

A kilenc csapat közül az Axis főszervezői által kiválasztott három magyar startup a nagyszínpadon is bemutathatta projektjét. Így az ipari logisztikát, raktározást segítő Pozi Technologies, a marketing automatizációt új alapokra helyező Automizy nevű vállalkozás, és a mobiltelefonokra nyelvoktató alkalmazást készítő Xeropan.

A rendezvényen előadást tartott Nagy Andor tel-avivi nagykövet, aki ismertette a magyarországi befektetési lehetőségeket, és bemutatta a magyar innovációs ökoszisztémát. A magyar startupok több szakmai programon is részt vesznek Izraelben, így alkalmuk nyílik információkat szerezni a piaci környezetről, ellátogathatnak a legjelentősebb inkubátorházakba és személyes megbeszéléseket folytathatnak a potenciális befektetőkkel.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház állami és piaci szereplők együttműködésével hívta életre InnoTrade elnevezésű startup programját. A program részeként felkészítik, valamint konkrét megjelenési, kiállítási lehetőséget biztosítanak a nemzetközi fejlődést tervező hazai startupok számára. Az InnoTrade program célja, hogy elősegítsék a hazai innovatív vállalkozások külpiacra lépését. Ennek keretében számos nemzetközi kiállításon, startup rendezvényen biztosítanak megjelenést az ígéretes, feltörekvő cégeknek, így segítve a potenciális befektetőkkel, célcsoporttal, partnerekkel, a különböző iparágak meghatározó cégvezetőivel való kapcsolatépítést.