Magyar Idők: ”Pokorninak taposóakna volt a jele az óvodában”

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Publicisztikában ment neki a Magyar Idők annak a három fideszes kerületi polgármesternek, akik nem akarták átnevezni a Hegyalja utat Mádl Ferenc útra.


A lakossági tiltakozás után az érintett kerületek fideszes polgármesterei is azt kérték, ne a Hegyalja utat nevezzék el Mádl Ferencről, mert bár egyetértenek azzal, hogy emléket kell állítani a munkásságának, de szerintük a lépés pont ellenkező hatást váltana ki. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén azután az előterjesztő kihúzta a javaslatcsomagból ezt a változtatást, így az út neve maradt Hegyalja. Igaz, Tarlós István akkor még a sajtóra kente, és arra hivatkozott, a kialakult ellenállás miatt Mádl Ferenc özvegye már hallani sem akart az egészről.


Erre jött egy kemény hangvételű publicisztika a Magyar Időktől, amelyben kiosztja a három fideszes polgármestert, Hoffmann Tamást, Nagy Gábor Tamást és Pokorni Zoltánt. Azzal kezdi, hogy „a finoman szólva ambivalens megítélésű” SZDSZ-es Göncz Árpádról „minden gátlás nélkül elneveznek egy városrészt”, addig „a polgári Magyarország köztársasági elnöke azonban nem érdemel meg egy utat.”

„A javaslatot viszont nem a gyűlöletfüggő liberálisok vagy az amőbák intelligenciájával rendelkező szocialisták fúrták meg, hanem három fideszes kerületi polgármester. Három fideszes, aki úgy értékeli magát, hogy beköthette volna Mádl tanár úr cipőfűzőjét. Három fideszes, akiket a Mádl Ferenc-i polgári gondolat inkább tett polgármesterré, mint a várospolitikusi tehetségük.

Mert Hoffmann Tamást eddig nem a polgári értékrend alapítóatyjaként ismertük, Nagy Gábor Tamás se láttuk héroszként küzdeni a jobboldal ügyeiért, Pokorni Zoltánról pedig tudjuk, hogy taposóakna volt a jele az óvodában

- írja Szikszai Péter a publicisztikájában, és nem érti, hogy a polgármesterek szerint miért kivitelezhetetlen, hogy a lakosok új lakcímkártyát kapjanak.

Írását azzal zárja, „Mádl Ferenc köztársasági elnök odaát is tűri, ha a szocik gyalázzák, de azt, hogy néhány szűk látókörű voksfetisiszta jobboldali polgármester hőzöng ellene, az már őt is biztos elgondolkodtatja.”