Magyar helyektől menő a Street View

Fotó: / / /

-

Lusta fölmenni az Egri várba, rég sörözött már a Budai várnál, az Állatkert fókáiról és elefántjairól álmodik, de sosem látta őket? Most az internetbe bújva mindent lehet. A Google új helyszínekkel erősítette térképes szolgáltatását.


Sőt. Hogy még több magyar helyszín kerüljön fel, a Street View-s srácok május elejétől újra kamerás hátizsákkal felszerelve járják az országot. Vagyis újra esélyt kap bárki, hogy egy-egy helyszínnel benne legyen az internetben. Budapesten, Siófokon, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérvárott járnak majd a Google emberei - hogy éppen merre, azt ki lehet nézni a 360 fokban mászkálni engedő szolgáltatás, magyarul - jobb híján - Utcakép oldalán.

Na de mit nézhetek a Street View-ban?

A legebbeket emeljük ki: a Mátyás-templomot, a Dohány utcai Zsinagógát, az Operaház bizonyos tereit, a Tokaj-hegyaljai szőlőhegyeket, az Egri és a Hollókői várat, a Halászbástyát, a Budai várnegyedet, a Művészetek Palotáját, a Fővárosi Állat- és Növénykertet vagy a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet.


Így készül a Street View


Biztos nem tudta eddig, de majd most

    • a Google Térképet a világon havonta több mint 1 milliárdan használják
    • összesen 55 ország járható be a Street View-n
    • Street View fotók hátizsákkal, triciklivel vagy zsúrkocsival is készülnek
    • a szolgáltatással el lehet menni a pompeji romokhoz, a világ legmagasabb épületének számító dubai Burj Khalifához, a Grand Canyonhoz és a Stonehenge-hez is

Ki az a Gergő?

Extrém és hivatalos turista, fotós, tavaly nyáron az egyik legmenőbb munka birtokosa volt: a Google kamerás triciklijével és fotós hátizsákjával ő fotózhatta körbe az ország legszebb pontjait. Például a Hollókő ófaluját és a Tihanyi félszigetet. Egyelőre nem biztos, hogy idén is ő folytatja a fotózást. Még izgulhat és írhat CV-t, aki szeretné, hogy nyáron túrázásért fizessék.