Magyar hegymászók kutatnak Nepálban Princzkel Tamás után

Fotó: MTI / Török Éva / MTI / Török Éva

-

A család két tagjának kíséretében Mécs László hegymászó elindult Nepálba, hogy segítse és pontosítsa Princzkel Tamás felkutatását. Szlankó Zoltán is csatlakozik hozzájuk - írja a 4bakancs.com szakportál.


A csapat reményei szerint vasárnap estére vagy hétfőn dél körülre érhetnek a helyszínre. Kollár Lajos elmondta, hogy az eddig végzett helyszíni – sem a felszíni, sem a helikopteres – kutatások nem jártak sikerrel. “ „Régi barátunk, a szlovák hegymászó Dodo Kopold is ott tartózkodik, és segíti a keresést, reméljük sikerül Tamást megtalálni” – mondta. A Nepálba érkező csapathoz Szlankó Zoltán hegymászó is csatlakozik, aki pénteki döntése szerint nem folytatja a Lhotse-expedíciót. Az expedíció lezárásának adminisztrációs feladatai miatt visszatér Katmanduba, majd Mécs Lászlóékkal Luklán keresztül Dingbochéba mennek.


A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekkingengedélye, útlevele, pénze ott maradt, és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára.