Magyar hegymászó tűnt el Dagesztánban

-

A 26 éves biológus március 7-ike óta nem adott életjelet magáról, közölte több orosz médiaforrás. A férfi egyedül, sátorral indult a kaukázusi hegyekbe.


A turista március 4-én érkezett Dagesztán székvárosába, Mahacskalába, ahol a barátai fogadták. Utoljára március 5-én lépett velük kapcsolatba, ekkor elmondta, hogy leereszkedik a Szulak folyó kanyonjában lévő víztározóhoz.

Hétfő óta nem válaszol a telefonhívásokra, kedden pedig a Pobeda légitársaság járatával vissza kellett volna térnie Mahacskalából Moszkvába. Nem jelentkezett a repülőtéren, és a 9-én induló repülőgépre sem szállt fel.

A REGNUM hírügynökség egy ismerősére hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar fiatalember az extrém turizmus művelője, és többször is megfordult Dél-Amerikában.

A polgári védelemért és rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős orosz minisztérium dagesztáni részlege közölte, hogy kiterjedt területet kell átkutatni, mert a turista pontos útvonala nem ismeretes.

Az MTI-t arról tájékoztatták, hogy a fiatalember eltűnéséről a moszkvai magyar nagykövetség konzuli osztálya hozzátartozói bejelentés alapján értesült, és megtette az ilyenkor szükséges lépéseket.