Magyar focimeccs manapság nem érdekelte ennyire a szurkolókat

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Röpke 20 óra alatt minden jegy elkelt a szeptember 4-én a Groupama Arénában rendezendő Magyarország–Románia labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőre.


A kulcsfontosságú meccsre a belépők 20 óra alatt fogytak el - közölte az MLSZ honlapja. A 202 ezer klubkártya-tulajdonosnak, és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak a töredéke jutott jegyhez, mivel az Üllői úti stadion csak 21 400 néző befogadására alkalmas. Hétfőn az online értékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a 1423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz.


A közlemény kitér arra, hogy nemrég még nem mutatkozott ilyen fokú érdeklődés magyar futballmérkőzés iránt, az elmúlt időszakban nem keltek el ilyen gyorsan a jegyek.

Az értékesítési rendszer lelassulása sok érdeklődőnek bosszúságot okozott. Az ügyben hétfőn este Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elnézést kért, és a szövetség vizsgálatot indított a történtek miatt.


A magyar válogatott hosszú idő után ismét kijuthat egy világversenyre: az F csoport harmadik helyén áll, ami pótselejtezőt ér. Ha azonban a hátralévő négy fordulóban ledolgozza az északírekkel szembeni kétpontos hátrányát, egyenes ágon is kijuthat a franciaországi tornára.


Az F csoport állása:
1. Románia 14 pont
2. Észak-Írország 13
3. Magyarország 11
4. Feröer-szigetek 6
5. Finnország 4
6. Görögország 2