Magyar dolgozókat is érint a GE leépítése

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt / MTI / Szigetváry Zsolt

-

Legfeljebb negyven magyar állást érint az átszervezés – közölte a VS.hu-val a cég.


Hivatalosan is megerősítette a VS.hu-nak a General Electric (GE) azt a hírt, hogy konzultációt kezdett Európában az energia-üzletágait érintő átszervezésről. Ezzel kapcsolatban lapunk is megírta, hogy 6500 állás megszüntetését tervezik a következő két évben.

Az átszervezés előzménye, hogy a GE felvásárolta az Alstom energia-üzletágát. Mint közölték: a francia cég már korábban is jól dokumentált nehézségekkel küzdött, helyzete pedig az elhúzódó jóváhagyási folyamat során még tovább romlott. Ennek megfelelően vált szükségessé az üzletág átszervezése és átméretezése.

A cég kiemelte: a javasolt európai átszervezés legnagyobb részére a közép-kelet-európai régión kívül kerül sor. Korábbi információnkkal ellentétben azonban jelezték: Magyarországon is lehet leépítés, nálunk várhatóan maximum 40 munkahelyet érint az intézkedés. Jelezték ugyanakkor: vizsgálják az érintett munkavállalók vállalaton belüli elhelyezésének lehetőségét, és a döntés előtt konzultálnak a munkavállalói érdekképviseletekkel.