Magyar csapat a legjobb női startupok között

-

Magyar csapat is megmérkőzhet a legjobb női startupokkal a nemzetközi Women Startup Competition döntőjében.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Budapest adott otthont március 8-án a Women Startup Competition utolsó elődöntőjének, ahol bemutatkoztak a legújabb, megvalósítás küszöbén álló vagy korai stádiumban lévő termék- és szolgáltatásötletek, valamint ötletgazdáik. A verseny végső állomásán egy magyar startup, a MagikMe bizonyult a legjobbnak. Az integrált játszótéri élmény elterjesztésén dolgozó csapat ezzel bejutott a Women Startup Competition júliusban megrendezésre kerülő, londoni döntőjébe.

Az európai elődöntőkön a csapatoknak két percük volt arra, hogy meggyőzzék a zsűrit arról, hogy ötletüknek a legjobbak között a helye. A MagikMe egy olyan játszótéri modellel érkezett, amely lehetővé teszi, hogy sérült és egészséges gyermekek együtt játszhassanak. Megoldásuk alapvető célja, hogy azoknak a családoknak is lehetővé tegye a hétköznapi közös szórakozást, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek, valamint, hogy játékaik segítségével a társadalmi integráció minél hamarabb, már óvodás kor előtt elindulhasson.

A MagikMe ezzel bebizonyította, hogy lehetséges olyan eszközök tervezése, amelyek minden gyermek számára szórakoztatóak, valamint biztonsági szempontból is megfelelnek mind a fogyatékkal élő, mind pedig az egészséges gyermekek igényeinek. A startup jelenleg két játszótéri termékkel van jelen a hazai piacon, amelyek fővárosi és vidéki játszótereken egyaránt megtalálhatóak. Emellett pedig már fejlesztik harmadik eszközüket is, egy speciális „Trió” hintát, amelyen a gyermekek egymást hajthatják majd.

A MagikMe tagjai a Women Startup Competition londoni döntőjétől elsősorban kapcsolatépítési lehetőségeket várnak, nemzetközi törekvéseiket ugyanis nagyban segítheti majd a külföldi megmérettetés csakúgy, mint a stakeholderekkel való találkozás.

Az elődöntőkkel azonban nem zárult le a versenyre való jelentkezés: április 4-ig a program weboldalán még jelentkezhetnek újabb startupok a közönségszavazásra, ahonnan további hét csapat jut tovább a londoni döntőbe.