Magyar cég az EY programjának 27 legígéretesebb tech stratupja között

-

Az EY programja, az Accelerating Entrepreneurs idén először válogatott be magyar szereplőt a 27 legígéretesebb technológiai startup közé. A programba bekerült vállalkozások top vállalatvezetők előtti bemutatkozási lehetőséghez jutnak és személyre szabott tanácsadásban részesülnek az EY-tól.


Az európai, közel-keleti és afrikai országokat és Indiát átfogó EMEIA régióból érkező pályázók közül szakmai szempontok alapján választották ki a 27 győztest.

Egyedüli és első magyar cégként a zLense filmes megoldást fejlesztő Zinemath Zrt. jutott be az EMEIA régió 27 legjobbnak ítélt vállalkozói csapata közé. A kiválasztott cégek az EY szakértőivel közösen dolgoznak fejlesztési és nemzetközi terjeszkedési terveiken a tanácsadó vállalat globális Accelerating Entrepreneurs programjának keretében.

A pályázóknak egy összetett kiválasztási procedúrán kellett megfelelnie. Az EY nemzetközi szakmai zsűrije mérlegelte többek között, hogy mekkora esélye van a vállalatnak a nemzetközi növekedésre, mennyire innovatív az általa használt technológia, milyen a pénzügyi teljesítménye és a jelenlegi piaci részesedése.

A Central Csoporthoz tartozó CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap valamint a Docler cégcsoport tulajdonában álló Zinemath Zrt. zLense megoldása egyszerűsíti a filmkészítést, és jelentősen csökkenti a filmes utómunkálatok költségeit. A zLense segítségével ugyanis a kamera képes a tér 3D modelljét valós időben generálni és virtuális objektumokkal kiegészíteni úgy, hogy a technológia sem a kamera mozgatásában, sem a helyszínben nem igényel megkötést. A televíziózásban, sportközvetítésekben és webstreaming során eddig nem látott lehetőségeket ad a kreatívok kezébe a díjnyertes új technológia. Az így kialakítható látványvilág a legkényesebb vizuális elvárásoknak is megfelel, eddig nem látott módon realisztikussá téve a virtuális világot.

A Zinemath vezetői február 9-e és 10-e között Rómában vettek részt az EY Strategic Growth fórumán mintegy 600 magas rangú vállalatvezetővel együtt. A magyar startup ezáltal a világ legnagyobb cégei előtt mutathatta be termékét és üzleti modelljét. Ezt követően a másik 26 kiválasztott céghez hasonlóan az EY dedikált szakértőitől kaptak tanácsokat vállalkozásuk sikeres működtetéséhez.

„Az elmúlt években számos hasonló vállalattal találkoztunk, akiket jelenleg is csak egy kis lépés választ el attól, hogy terméküket nemzetközi piacra vigyék, vagy ott átütő sikert érjenek el, saját növekedésüket pedig tudatosan gyorsítsák. Az ő számukra kiemelkedően nagy segítséget jelent egy olyan hálózathoz való hozzáférés, mint amilyen az EY. Globális és helyi tanácsadóink a következő hetekben együtt dolgoznak majd a Zinemath vezetőivel a lehetséges fejlődési irányokon” - mondta el Bányai András, az EY tranzakciós tanácsadási üzletágának igazgatója.