Magyar bronz a cselgáncs Eb-n

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

A magyar férfi válogatott bronzérmet nyert a varsói cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.


A magyarok az első körben 32-re verték a házigazda lengyeleket, majd 4-1-re kikaptak a negyeddöntőben az ukránoktól, ezután következett a vigaszágon a 41-es győzelem a szerbek ellen.


A bronzcsatában a francia gárda volt az ellenfél a Torwar Arénában, és az ötmeccses párharc nem indult jól: Bartha Csabát 66 kg-ban vazarival verte ellenfele, így a franciák kerültek előnybe. Szabó Frigyes (73) azonban bravúrral egyenlített, mivel hosszabbításos mérkőzésen legyőzte az egyéniben vb-harmadik és Európa-bajnok Loic Korvalt, aki kilépésért kapott intéssel vesztett a ráadásban.

Csoknyai László (81) szép válldobásra kapott vazarival nyerte meg a találkozóját, aztán a magyar diadalt Vér Gábor biztosította be 90 kg-ban, aki 55 másodperc elteltével eldobta a friss Eb-ezüstérmes Axel Clerget-t. Az utolsó, immár tét nélküli összecsapásra a franciák már nem álltak ki, így a magyarok 41-re nyertek.

A sikertelen egyéni küzdelmek után nagyon motiváltak voltunk, csodálatos ez a harmadik hely örvendezett a nap egyik hőse, Vér Gábor, míg a csapatkapitány Csoknyai hozzátette, igazi csapatmunka van a váratlan siker mögött.