Magyar aktivistát tilthatnak ki Angliából

-

Egy békésnek indul tüntetés után igazoltatták a rendőrök Gárdonyi Dánielt, a brit belügyminisztérium pedig beidézte. Hamarosan döntenek az esetleges kitiltásáról.


Az Operation Nexus művelet részeként szeretné kitiltani a brit belügyminisztérium Gárdonyi Dánielt – írja az Index. Az Operation Nexus az uniós tagállamokból származó, de Angliában élő bűnözők kitiltásával foglalkozik.

Az Index azt írja, Gárdonyi Dánielt még szeptember végén igazoltatták rendőrök a Sweet Way Resist csoport békésnek induló tüntetésén. A kitiltással fenyegetőző levelet napokkal később kapta a belügyminisztériumtól.

Ügyvédek szerint ez az első eset, hogy az Operation Nexust arra használják, hogy egy törvénytisztelő békés tüntetőt utasítsanak ki az országból. Gárdonyi ügyvédje úgy véli, hogy a megszaporodott kilakoltatások elleni tüntetéseken való békés részvétele miatt akarják védencét kitiltani Angliából.

Gárdonyit pénteken idézték be a belügyminisztériumba. Viszont ügyvédje kérésére elhalasztották az ügyét egy hónappal, így később döntenek a kitiltásáról.