Magával is végzett a texasi ámokfutó

-

Két felfegyverzett civil kezdte üldözni a támadót.


Az autós üldözés után agyonlőtte magát a férfi, aki baptista templomban lövöldözött – mondta Joe Tackitt Wilson megyei seriff. Greg Abbott texasi kormányzó szerint a lövöldözés nem véletlenszerű volt: a merénylő kapcsolatban állt a templommal, ahol 26 embert megölt, több mint harmincat pedig megsebesített.

A vérengzés után a merénylő elmenekült a helyszínről, két fegyveres állampolgár pedig üldözőbe vette. Tackitt szerint az autós üldözés után tűzpárbajba keveredtek a támadóval.

"Több lövést is leadtak (...) az autópályán is, majd az elkövető autója elakadt. (...) Úgy véljük, miután a gépkocsi meghibásodott, az elkövető meglőtte saját magát" – mondta a seriff.

Abbott kormányzó "nagyon zavaros egyéniségnek" nevezte a Devin Kelley-ként azonosított lövöldözőt. "Nem hiszem, hogy ez véletlenszerű erőszakos cselekedet volt." Szerinte pár napon belül kiderül, miféle kapcsolatban állt a lövöldöző tettének helyszínével. Tackitt szerint régebben a lövöldöző volt feleségének rokonai is jártak a templomban.

Sutherland Springs templomában vasárnap délben lövöldözött az ámokfutó. A támadó – egykori katona – tettének indoka egyelőre ismeretlen.