Magát orvosnak kiadó hegesztő és ménesgazda fejte meg a nyugdíjasokat

-

Az országot járó két csaló kamu egészségügyi szűréseket tartott, majd termékbemutatón sózták rá a cuccaikat a megijesztett nyugdíjasokra. Amikor Zalaegerszegen megjelentek az ellenőrök, mindent hátrahagyva elfutottak. Később elfogták őket.


„Kollégáim legnagyobb megdöbbenésére a két, egészségszűrést tartó termékbemutatós férfi szó szerint mindent hátrahagyva menekült” – mesélte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője a Blikknek.

A két férfi magukat orvosnak kiadva riogatta a gyanútlan ügyfeleket, noha egyikük valójában hegesztő, másikuk pedig ménesgazdaként dolgozott legutóbb.

„Mindenféle vizsgálatot végeztek, megbökték az ujjbegyemet, vérnyomást mértek, még a szemembe is belevilágítottak, aztán egyenként el kellett mennünk a kiértékelésre. Itt a magát belgyógyásznak kiadó férfi elkezdte csóválni a fejét, de nem mondta el, mi a baj. Innen egy másik férfihoz kerültek a »leleteim«, aki előállt a megoldással, a víztisztítóval és egy biorezonanciás matraccal, amelyek minden bajomra gyógyírt jelentenek. 390 ezer forintért árulta őket. Meg is vettem, mint sokan mások” – idézte az egyik áldozatot, Kistéki Ferencet a lap.

Az országot járó két áldoktor becslések az elmúlt évben 150-200 bemutatót is tarthatott, és nagyjából 500 embert szedhetett rá.

A bemutatókat ugyan bejelentették a jegyzőnél, de valójában egy nappal korábban tartották meg, hogy elkerüljék az ellenőrzést. A másik módszerük pedig az volt, hogy két „előadással” készültek. Ha látták, hogy ellenőrök ülnek a sorok között, egy rövid, 15 perces előadást tartottak, majd elbúcsúztak.