Madonnának nem kell több árva Malawiból

Fotó: DPA / RAINER JENSEN

-

A helyi lapok tudni vélik, hogy az énekesnő két gyerekkel ment el a helyi bíróságra. Madonna ezt tagadja.


Gyermekeket - főleg lányok iskoláztatását - támogató jótékonysági szervezetet működtet Malawiban Madonna. Az énekesnő tagadja, hogy további árvákat akarna örökbe fogadni az afrikai országból. Madonna közleményében azt írta, hogy karitatív szervezetével és az ország második legnagyobb városában lévő, blantyre-i kórház épülő gyermekosztályával kapcsolatos ügyek intézésére utazott rövid időre Malawiba.Az adoptálási folyamatról szóló híresztelések valótlanok"

– áll a közleményben.

Szerdán egy bírósági szóvivő, Mlenga Mvula azt mondta, hogy az énekesnő 2 további gyermek adoptálását kérvényezte. Mvula szerint az ügyben az elkövetkező 2 hétben dönt a bíróság. A helyi média értesülése szerint az 58 éves szupersztár, akinek már van két, Malawiból adoptált gyermeke, szerdán személyesen, az örökbe fogadni akart két kisgyermek társaságában jelent meg a főváros, Lilongwe bírósága előtt meghallgatás céljából.


Nem örülnek, örülnek

Az énekesnő 2006-ban egy David Banda nevű kisfiút, 2009-ben pedig egy Mercy James nevű kislányt fogadott örökbe az afrikai országból. A helyiek egy része ellenezte az örökbefogadásokat, és azzal vádolta a kormányt, hogy a külföldiek általi adoptálást tiltó jogszabályt megszegve kivételez vele.

Madonna 2006-ban alapítványt létesített Raising Malawi néven az ottani árvaházak és más gyermeksegítő intézmények támogatására, a szervezet saját adatai szerint dollármilliókkal segítette a gyermekek nevelését.

Joyce Banda malawi elnök 2013-ban azzal vádolta az amerikai sztárt, hogy lekezeli az ottani hatóságokat, indokolatlanul kiváltságos elbánásra tart igényt és eltúlozza ottani érdemeit. A Banda elnök asszonyt 2014-ben felváltó Peter Mutharikával azonban jók az énekesnő kapcsolatai, az új elnök azt mondta, hogy kormánya örökké hálás lesz Madonnának az országa iránti szenvedélyéért. Mutharika Malawi gyermekjóléti nagykövetévé nevezte ki a sztárt.