Madonna megállapodott a Daily Maillel

Fotó: Getty Images / Noam Galai

-

Madonna és ikerlányai magánszférájának megsértése miatt az Associated Newspapers brit kiadócsoport kártalanítást ajánlott fel az amerikai popsztárnak, aki elfogadta azt, és bejelentette, hogy egy Malawiban működő gyermekkórháznak ajánlja fel az összeget.


Madonna januárban perelte be Londonban a Daily Mail brit napilapot is magáénak tudó kiadócsoportot, amiért a brit lap nyilvánosságra hozta újabb Malawi-beli örökbefogadási kérelmének részleteit, még az előtt, hogy az afrikai ország hatóságai döntöttek az ügyről. Felfedte a gyerekek nevét, nemét, korát és azt, hogy árvaházban élnek.

A brit lap online kiadása akkor hozta nyilvánosságra értesülését, amikor még Madonnának nem voltak eszközei arra, hogy megvédje a lányokat az őket ért sérelemtől - érvelt Jenny Afia, Madonna ügyvédje a londoni felső bíróságon csütörtökön tartott meghallgatáson.

"Lépésük (Madonna véleménye szerint) veszélyeztette az örökbefogadási folyamat csorbítatlanságát és végkifejletét a két kislány, az énekesnő és egész családja szempontjából" - tette hozzá.

A meghallgatás után bejelentették, hogy a kiadó kártérítés ajánlott fel, amelynek nagyságát nem hozták nyilvánosságra. Afia közölte, hogy az amerikai popsztár által Malawiban alapított gyermekkórházi részlegnek ajánlják fel az összeget. "Madonna örül annak, hogy legalább valami jó is kialakult ebből a helyzetből" - hangoztatta az ügyvéd.

Madonna januárban fogadta örökbe most négyéves ikerlányait, Stellát és Estere-t. 2006-ban és 2009-ben David és Mercy nevű gyermekeit fogadta örökbe a kelet-afrikai országban.

Az amerikai popsztár támogatásával megépült gyermekkórházi részleget július elején avatták fel Malawiban.