Madaras Norbert ismét az olimpiai pólókeretben

Forrás: AFP / PETER KOHALMI

-

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert is bekerült a riói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 19 fős keretébe.


Benedek Tibor szövetségi kapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kikkel kezdi meg a hathetes felkészülést. Az egyetlen kisebb meglepetés a 36 éves balkezes klasszis meghívása, ugyanis a tavalyi kazanyi világbajnokság óta nem volt tagja az együttesnek.

A kapitány a felkészülésről elmondta, a válogatott két hét múlva először Dubrovnikba utazik, ahol az olimpiai bajnok horvátokkal közösen tart majd kétkapus edzéseket, majd innen megy tovább Montenegróba, ott a házigazdák mellett a spanyolokkal és a horvátokkal együtt szerepel egy négyes tornán. Ezt követően a fővárosban készül tovább a csapat, majd Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést.


Benedek Tibor kihirdette keretét a riói olimpiára


Bíró Attila Európa-bajnok női válogatottja július 13-án, szerdán, majd csütörtökön és pénteken, a férfi csapat pedig pénteken, szombaton és vasárnap száll vízbe.

Benedek Tibor hozzátette, ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja a felkészülést. A nők a spanyol, az olasz és az ausztrál válogatottal találkoznak majd a Margitszigeten, míg a férfiak a horvát, az ausztrál és várhatóan az orosz csapattal mérkőznek meg.


Egy jó hathetes felkészülés után az esélyesek között fogunk kiutazni a riói olimpiára

– nyilatkozta a szövetségi kapitány, akinek 13 fősre kell majd szűkítenie a keretét. A csapat július 30-án utazik Rióba.


A magyar keret

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert