Ma továbbjuthat a Barca, kieshet az Arsenal

Fotó: AFP / JAVIER SORIANO

-

Hét csapat biztosíthatja be továbbjutását kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában. Ez (is) lesz ma a tévében.


Az E csoportban a tíz ponttal álló, az AS Romát fogadó Barcelona szerencsés esetben már vereséggel is továbbjuthat, amennyiben a BATE Boriszov otthonában nem nyer a Bayer Leverkusen, míg az ötpontos olasz csapatnak a saját győzelmén túl mindenképpen döntetlen szükséges a másik találkozón a keddi továbbjutáshoz. Ebben az esetben ugyanis a jelenleg három ponttal utolsó fehérorosz együttes már nem foghatná be pontszámban a Rómát, amelynek a négypontos Leverkusennel szemben kedvezőbb az egymás elleni mérlege.


Az F csoportban a két egyformán kilenc pontos csapat, a Bayern és az Olimpiakosz Münchenben találkozik, döntetlennel mindkét együttes továbbjut, kiejtve ezzel az előzetesen az első kettő közé várt Arsenalt. Amennyiben Londonban döntetlen születik, úgy a bajorok és a görögök bármilyen eredmény esetén továbblépnek.


A Bayern könnyen kiejtheti az Arsenalt


A G jelű négyes első két helyezettje, a tízpontos FC Porto és a hétpontos Chelsea is továbbjuthat: a portugáloknak egy pont is elég hazai pályán a Dinamo Kijev ellen, ez az eredmény a londoni csapatnak is megfelelő a 16 közé lépéshez abban az esetben, ha győzni tud a Makkabi Tel-Aviv vendégeként. Amennyiben a Kijev kikap kedden, és a Chelsea pontot szerez Izraelben, akkor is továbbjut José Mourinho együttese.

A H csoportban a Zenit továbbjutása már biztos, a hat ponttal jelenleg második Valencia is a kieséses szakaszba kerülhet már az utolsó fordulót megelőzően, amennyiben vendégként megveri az orosz együttest, míg a négypontos Gent nem győzi le idegenben az Olympique Lyont.


Élő sportközvetítések a hazai televíziókban november 24-én, kedden:
M4 Sport
18.00: Vízilabda, női világliga, Magyarország-Hollandia
20.40: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Barcelona-AS Roma

Sport 1
17.45: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Zenit-FC Valencia
20.00: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Bayern München-Olympiakosz

Sport 2
17.45: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, BATE Boriszov-Bayer Leverkusen
20.30: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Makkabi Tel-Aviv - Chelsea

Sport M
16.15: Tenisz, Tennis Classics 2015

Eurosport 1
14.45: Curling, Európa-bajnokság, Esbjerg, férfi csoportmérkőzés, Svédország-Svájc
19.15: Curling, Európa-bajnokság, Esbjerg, női csoportmérkőzés, Norvégia-Dánia
Eurosport 2
18.15: Kosárlabda, Európa Kupa, Neptunas Klaipeda-Hapoel Jerusalem
20.30: Kosárlabda, Európa Kupa, Cai Zaragoza-Valencia

AMC
20.30: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Arsenal-Dinamo Zagreb