Storck: Ma mi játszottuk a focit

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az 1-1-es döntetlennel zárult mérkőzést követően Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs és Bernd Storck szövetségi kapitány nyilatkozott az M4 Sportnak.


„Ma mi játszottuk a focit – kezdte nyilatkozatát Bernd Storck. – Mindent beleadtunk, együtt küzdöttünk, és a kockáztatással végül sokat nyertünk. Ennyit még talán sohasem birtokoltuk a labdát, kétségkívül megérdemeltük a döntetlent.


Lényegtelen, hogy tizenegyes volt-e, vagy sem,

egy nagyon erős csapat ellen játszottunk, akiket ugyanúgy megillet a gratuláció.”

Nagy Ádám a mérkőzést megelőzően nem egyezett volna ki a döntetlennel: „A három pont volt a célunk. A játék képét tekintve megérdemeltük volna a győzelmet, az izlandiaknak ugyan voltak lehetőségeik, de csak egy talált góllal sikerült megszerezniük a vezetést. A meccs nagy részében domináltunk, igazságtalan lett volna, ha pont nélkül jövünk le a pályáról.”


Nagy Ádám szinte hiba nélkül játszott Izland ellen


Dzsudzsák Balázs a szurkolókat méltatta: „Ilyen közönséggel nem lehet veszíteni. Beszélnék szívesen a meccsről, de a szurkolók minden szavunkat elviszik. Valószínűleg megvan a továbbjutás, de folytatjuk a megkezdett úton, és teljes odaadással tesszük a dolgunkat. Van múltja a magyar csapatnak, de azon leszünk, hogy a jelenlegi teljesítményünk mindent túlszárnyaljon.”

A magyar válogatott szerdán Portugáliával találkozik a csoportkör utolsó fordulójában.