Ma menjen strandolni, van hova! (Holnaptól úgyis esni fog)

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Kinyitott a Palatinus strandfürdő, a Dagály külső része, valamint a Gellért hullámfürdő is szombaton, május végén nyit a Paskál és a Római fürdő, júniusban pedig a Pünkösdfürdői Strand is kinyit – mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.


Szőke László kifejtette: számos fürdő felújítása zajlik, amelyek eredményeként a Palatinus és a Paskál egész évben nyitva tartó fürdővé válik, és megvalósul a Széchenyi fürdő gépészeti felújítása is az üzembiztonság növelése érdekében. A három beruházás összesen ötmilliárd forintba kerül – tette hozzá.


A Csillaghegyi strand felújítása idén ősszel indul, a csaknem egyéves beruházással a létesítmény szintén zárttá válik, 12 hónapos nyitvatartást lehetővé téve. A vezérigazgató elmondta: egyébként is általános trend, hogy amennyire lehet, függetlenítsék a fürdőket az időjárástól, ahol lehetőség van rá, ott belső egységet alakítanak ki.

Ismertette továbbá, hogy 2010-ben 2,9 millió vendéget fogadtak a társaság által üzemeltetett fürdők és strandok, tavaly már 3,9 milliót. A vendégszám növekedését Szőke László részben azzal indokolta, hogy beszüntették a felesleges kifizetéseket, és a megmaradó pénzt a vendégek kényelmét növelő fejlesztésekre, karbantartásokra költötték.