Ma leadják az utolsó clarksonos Top Geart, a sztár erre is beszólt

Fotó: Getty Images / Brendon Thorne

-


A BBC Two helyi idő szerint ma este nyolckor sugározza a Top Gear utolsó olyan adását, amelyben szerepel a nemrég verekedés miatt kirúgott Jeremy Clarkson. És mivel a döntés miatt két műsorvezetőtársa, Richard Hammond és James May is felmondott, ez egyben az ő hattyúdaluk is lesz a brit közszolgálati csatorna autós műsorában.

Clarksonnak ehhez is volt pár kedves szava, szerinte a 75 perces, azaz a szokásosnál hosszabb különkiadás "kettőből lett összefoltozva, de az egyik egész jó". A tervek szerint ugyanis még két egyórás rész lett volna hátra az évadból. Ebben az utolsó epizódban azok az anyagok szerepelnek majd, amelyeket még a kirúgása előtt vettek fel. Clarkson szöveget is mondott fel hozzá, de nem kapott érte pénzt. Hammond és May pedig közönség nélkül mondják majd az átkötőket.

A sorozat producere, Andy Wilman azt mondta az összeállításról, hogy "nagyon szomorú, borzasztó volt elkészíteni". "A kisfilmek jók, de nem arra készültek, hogy cipeljék annak a terhét, hogy ez az utolsó dolog, amit tőlünk látsz a Top Gearben."

A műsorban a trió egyebek mellett veteránautókban utazik át az országon illetve 250 fontból vásárol SUV-kat, amivel természetesen feladatokat kell majd végrehajtaniuk.

A BBC úgy számol, ez lesz a legnézettebb epizód a műsor történetében, és letaszítja majd a nézettségi toplista első helyéről a 8,35 milliós közönséget hozó 2007 decemberi adást, amelyben Lewis Hamilton szerepelt.