Ma kezdődik a Geekek Nagy Ünnepe

Fotó: MTI/EPA / DAVID MAUNG

-

A San Diegó-i Comic-Con már régóta nemcsak a képregénygyűjtők, hanem a filmrajongók életében is jeles alkalom. Idén főleg arról lehet szó, hogy hány filmbe akarják még beletenni Batmant, és hogyan pörög fel újra a Marvel.


Július 9-től 12-ig tart az idei Comic-Con a kaliforniai San Diegóban. Mint mindig, most is meg lehet majd vásárolni szinte minden képregényt, ami angolul elérhető, a legnagyobb ritkaságoktól a tegnapi megjelenések alternatív borítós változatáig. De ez egyre kevésé érdekli a látogatókat, a lényeg, hogy mindig eljönnek azok a hollywoodi sztárok is, akik valamilyen aktuális szuperhősfilmben játszanak.

Idén a rajongók főleg arra készülnek, hogy Zack Snyder Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmjéből láthatnak majd részleteket, de szinte biztosra vehető, hogy a készülő Suicide Squadból is vetítenek valamit - Jared Leto Jokerével alighanem találkozunk majd -, és a Wonder Woman-film részleteire is sokan kíváncsiak.A Marvel háza táján szó lesz a Deadpool-filmről, amelyben Ryan Reynolds játssza majd az ellenfeleit béna viccekkel fárasztó bérgyilkost, és A galaxis őrzőiből készülő rajzfilmsorozatról is. Bryan Singer pedig a most forgó X-Men: Apocalypse-ról fog beszélni.A Disney azt is elárulta, mi, az, amiről nem kapunk majd új érdemi információkat: a Star Wars hetedik részéről. De nem is baj, anélkül is épp elég képregényekhez kötődő filmes hír fog érkezni a következő napokban.