Ma debütál közmunkásként Silvio Berlusconi – videó

-

Megkezdte egyéves közmunkáját az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi. A volt olasz kormányfő az észak-olaszországi Cesano Boscone idősek otthonában dolgozik majd ápolóként.


A Szent Család katolikus alapítvány által működtetett idősek otthona közlése szerint Berlusconi nem részesül majd különleges bánásmódban. A politikusnak minden héten pénteken kell az idősek otthonában dolgoznia. Testőrei csak az otthon kapujáig kísérhetik Berlusconit, akinek az intézményben kíséret nélkül kell tartózkodnia. A politikus pénteken az intézet működésével, a betegekkel és az otthonban dolgozókkal ismerkedik meg. Az intézmény úgy tervezi, Berlusconi nem irodai munkát végez majd, hanem a betegek ellátásában fog részt venni. Az otthonban többségében Alzheimer-kórban szenvedő és más betegség miatt magatehetetlen időseket látnak el. Silvio Berlusconi munkáját egy úgynevezett "nevelő" felügyeli majd, aki Berlusconi közmunkavégzését ellenőrzi. - Az idősek otthona

Az olasz jobbközépet vezető 78 éves politikust tavaly nyáron ítélték el jogerősen adócsalásért. Az ezért letöltendő egy év büntetést a milánói bíróság idei áprilisi döntése szerint Silvio Berlusconinak közmunkával kell kiváltania. Heti egy alkalommal négy órát fog dolgozni; jó magaviselet esetén büntetése 10 és fél hónapra csökkenhet.