Lúzer betörőket kaptak el a rendőrök

-

Nagyjából fél millió forintot vittek volna magukkal a betörők.


A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség két olyan ügyben is vádat emelt, amikor a rendőrök családi házakba betörőket értek tetten.

Az első esetben 2015. december 20-án, délután két férfi egy sántosi családi házba tört be, csavarhúzóval feszítették be az ablakot. A házból ékszereket és karórákat vittek el 442.000,- Ft értékben, miközben harmadik – ismeretlenül maradt - társuk a közelben gépkocsival várakozott, hogy társait a lopott dolgokkal együtt elszállítsa.

A vádlottak éppen a ház kerítésén másztak ki az utcára, amikor a közelben lévő rendőrök felfigyeltek rájuk. Az elkövetők a rendőrségi felszólítások ellenére az egyik közeli ház udvarába beugrottak, ott megpróbáltak elbújni, de a rendőrök megtalálták és elfogták őket.

Egy másik ügyben, Csökölyön egy férfi feszítővassal tört be egy házba, miután arról értesült, hogy a ház tulajdonosa értékpapír visszaváltásból nagyobb összegű készpénzhez jutott. A kísérlet azonban nem vezetett eredményre, mert a rendőrök a helyszín közelében őt és két társát elfogták - derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.