Luxusváró nyílik állatoknak a New York-i repülőtéren

-

A The ARK 48 millió dollárért épül a New York-i Kennedy repülőtéren, és 70 000 állatot tud majd fogadni minden évben. A kutyáknak síkképernyős tévét, zuhanyt, és masszázsterápiát, a lovaknak és teheneknek légkondis bokszokat kínál.


A 16 500 négyzetméteres váró a tervek szerint jövő nyáron nyit, és bármilyen állat elhelyezésére alkalmas lesz, ráadásul összkomfortos körülmények között.

A lovak számára például, amelyeket általában 3 napig karanténban kell tartani, egy 70 férőhelyes istállót alakítanak ki, de el tudnak helyezni 180 szarvasmarhát, kecskéket, birkákat és sertéseket is.

A kutyatulajdonosok egy 1860 négyzetméteres várót kapnak, ahol csontalakú medence, masszázsterápia és speciális kutyapedikűr is igénybe vehető. A gazdik webkamerán figyelhetik a kedvenceiket. A macskák saját fákat kapnak, amire felmászhatnak, és minden állat számára 24 órás orvosi ügyeletet biztosítanak.A terminált állatorvosokkal konzultálva tervezték, és úgy épül, hogy minimalizálja az állatokat érő stresszt. A szolgáltatás nem lesz ingyenes, például a luxus kutyalakosztályok 100 dollárba is kerülhetnek egy éjszakára.

Az állatokat légi úton szállítani amúgy sem olcsó: az út Londonig egy kutyának minimum 1000, egy lónak 10 000 dollárba kerül.


A Frankfurtban működő légiváró állatoknak