Népszava: luxusautókkal tartott zarándoklatot a CÖF Sümegen

-

A vasárnapi tapolcai időközi választást megelőzve a Civil Összefogás Fórum (CÖF) „civil zarándoklatot” szervezett Sümegre hétfőn délután. A CÖF autókkal vonult fel, az alig kéttucatnyi jármű között volt kabrió és Rolls Royce is – írja a Népszava, amely fényképeket is közölt a kocsikról.


A békemeneteket is szervező CÖF-CÖKA állítólag a sümegi lakosok kérésére érkezett a városba, ahol először a helyieket a sümegi Kegytemplomba invitálták délután öt órai misére. Az istentisztelet után a művelődési házba mentek, ahol a lap jelentése szerint Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája, Csizmadia László (CÖF alapítója és szóvivője), Fricz Tamás politológus , ifj. Lomnici Zoltán, valamint a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Fenyvesi Zoltán is felszólal. A hvg.hu úgy tudja, hogy Fricz végül nem tudott elmenni a zarándoklatra. A hvg.hu tudósítója szerint nagyjából kétszáz, főként nyugdíjas korú személy vesz részt a CÖF eseményén, a Népszava viszont alig száz emberről adott hírt.


A lap megjegyzi azt is, hogy a CÖF-ösök között vannak, akik kabrióval vonultak fel, de volt, aki egy Rolls Royce-ban ült. Érdekesség, hogy Sümegen, pontosabban a közeli sármelléki reptéren van Rolls-kölcsönző, ahol más luxusautókat is lehet bérelni. A kölcsönző oldalán hat nyelven lehet informálódni, magyarul azonban nem.


A Rolls Royce egyébként annyira felbosszantotta a Jobbikot, hogy Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője a „Rolls Royce-szal a keményen dolgozó kisemberekért” címen tart sajtótájékoztatót kedden.