Luxusautót kapott a pécsi polgármester

Forrás: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

Az önkormányzat 12 millió forintot fizetett egy jól felszerelt Volvóért. Páva Zsoltnak fogalma sincs, miért. A város két alpolgármestere is új kocsikat kapott.


12 milliót fizet a pécsi önkormányzat azért a luxusautóért, amelyet a polgármester, Páva Zsolt használhat majd, és a két alpolgármester is új szolgálati kocsival járhat mostantól – számolt be az RTL Híradója szombat este.

Mindhárom autót egy volt fideszes képviselő cégétől vásárolják, ő nyerte el ugyanis a meghívásos közbeszerzést. A három kocsi együtt 24 millió 890 ezer forint. Mivel az értékük valamivel alatta marad a 25 milliós határnak, nem kellett nyílt közbeszerzést kiírni.

A Híradónak Páva Zsolt azt mondta, fogalma sincs róla, miért épp egy mindennel felszerelt Volvót vettek neki, és a sajtósához irányította a riportert. A sajtós pedig azt nyilatkozta, hogy azért volt szükség ilyen autót venni, mert a „fő szempont a biztonság”, a polgármesternek „sokat kell utaznia”, és „senki nem szeretné, hogy megtörténjen még egyszer egy olyan tragédia”, mint ami Toller Lászlóval, Pécs egykori vezetőjével történt.