Lövöldöztek Frankfurtban, bandaháború lehet a háttérben

Fotó: dpa / ANDREAS ARNOLD

-

Lövöldözés történt csütörtökön a németországi Frankfurt belvárosában, több ember megsérült. A rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere lenne.


A Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése alapján a lövöldözés délután 17 óra körül történt egy belvárosi téren, ahol a munkaszüneti nap miatt sokan pihentek a kávézók, vendéglők teraszain a jó időben.


A hessenschau.de hírportál beszámolója szerint szemtanúk azt mondták, hogy 10-12 lövés dördült el a tér egyik kávézójánál.

A frankfurti rendőrség szóvivője a portálnak elmondta: a nyomozás új megállapításai szerint az történhetett, hogy többen rátámadtak egy terepjáróra. A támadók egy bár teraszán ültek, és amikor a terepjáró a helyszínre érkezett, tüzet nyitottak. Az autó legkevesebb két utasa megsebesült. Azt egyelőre nem tudni, hogy viszonozták-e a tüzet a fehér Mercedes terepjáróból, amely a rendszáma alapján kapcsolatba hozható a szervezett bűnözés területéről ismert Hell's Angels motor bandával.

A támadók a lövöldözés után elmenekültek, valószínűleg egy fekete kombi gépkocsival. A rendőrség először még azt közölte, hogy a lövéseket egy, a helyszínen elhaladó autóból adhatták le.