Őt keresik a rendőrök a nyíregyházi lövöldözés miatt

Fotó: olvasói fotó

-

Egy nőt megölt, a férjét súlyosan megsebesítette a gyilkos. A feltételezett támadó Daciával menekül.


Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán. A Friss utca egyik családi házába rontott be egy fegyveres – írja a szabolcsihir.hu. A lap szerint egy ember megsebesült.

A mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek – mondta Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója.

A rendőrség szerint a nő 40 éves volt, a férfi 49.


A nyíregyházi Friss utca


A házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg. A délután háromnegyed négy körül történt tragédiára úgy derült fény, hogy az egyik gyerek, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A Friss utcában mintegy mintegy húszháznyi részt lezártak a rendőrök – írja a szon.hu. Senkit sem engednek se ki, se be. A rendőrök a helyszíni adatgyűjtést végzik, és pontosítják az információkat. Az utcában állítólag senki sem hallott vagy látott semmit.


Nemrég költöztek

Egy közelben lakó férfi szerint az építési vállalkozó és családja ősszel költözött a Friss utcába. Úgy tudja, hogy a rendőrök részletes leírást adtak a vélt elkövetőről, akit természetesen forró nyomon, nagy erővel keresnek.

Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült. A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van – írja a police.hu.

A családi házat harminc-negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll.

A környékbeliek úgy tudják, hogy a fehér pólós gyanúsított kerékpárral menekült el a helyszínről. A rendőrség szerint azonban a feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Daciával menekült el.


Fotó is van

Román állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség a szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel összefüggésben. A jelenlegi adatok szerint az 54 éves Dan Stamatiu lőtt a Friss utcai családi házban. A férfiről fényképfelvételt is közölt a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, az életveszélyesen meglőtt 49 éves férfit megműtötték a nyíregyházi kórházban, állapotáról hivatalos közlést azonban nem adott ki a gyógyintézmény.