Robbantás és lövöldözés volt Isztambulban

Fotó: MTI/EPA / Sedat Suna

-

A legfrissebb jelentések szerint egy rendőr könnyebben megsérült.Lövéseket hallottak Isztambulban a Dolmabache palotánál, az egyik fő turisztikai látványosságnál - közöte a BBC. Ott van a török miniszterelnök isztambuli irodája is.


Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy nagy robbanást hallott, majd lövéseket. A meg nem erősített hírek szerint két fegyverest vettek őrizetbe a helyszínen. Mentőautók érkeztek, a környéket lezárták a rendőrök.

Az Independent egy török lapra hivatkozva azt írja, a rendőrök azonnal a helyszínre értek és tüzet nyitottak automata fegyverből. A német követség közelében kapták el a két embert. Több helyi lap is azt írta, a támadásban senki sérült meg. Később kiderült, egy rendőr könnyebben megsérült a lövöldözésben.Közben Törökország más részén megöltek több katonát

Török katonai járőrök mellett robbantottak pokolgépet kurd lázadók szerdán a délkelet-törökországi Siirt tartományban, a merényletben legkevesebb nyolc katona életét vesztette - közölte a hadsereg. A török hírügynökség szerint a Kurdisztáni Munkáspárt nevű lázadószervezet fegyveresei robbantottak a kurd többségű tartományban.

A detonációban többen megsebesültek. A helyszínre mentőautókat vezényeltek, a sebesülteket kórházba vitték. A helyi sajtó szerint ez volt a török hadsereg elleni legtöbb halálos áldozatot követelő rajtaütés, amióta Ankara júliusban hadjáratot indított a kurd gerillák ellen.