Meghalt a kaliforniai lövöldöző

Fotó: Getty Images / Ron Jenkins

-

A hatóságok szerint nincs összefüggés a választás és az utcai lövöldözés között.


A kaliforniai Azusában lövöldözés tört ki az utcán, egy szavazókör közelében. Négyen megsérültek, egyikük a kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe – írja a CNN. Egy szemtanú szerint többen a szavazóhelyiségben voltak, amikor meghallották a lövöldözést. Sokan befutottak az épületbe. A rendőrség felszólította az embereket, hogy mindenki maradjon bent, és bezárták az ajtókat. A szavazást folytatták, de se ki, se be nem engednek senkit.

A szemtanúk szerint a lövöldözésnek nem volt köze a választásokhoz. Volt, aki először azt hitte, hogy építkezés zajlik, de amikor az emberek egy golyóálló mellényt viselő férfi elől berohantak az épületbe, rájött, hogy másról van szó.

A sebesültek közül legalább egyvalaki éppen a szavazóhely felé tartott – írja a Los Angeles Times. A fegyveres a rendőrökre is tüzelt, de nem találta el őket. A rendőrök viszonozták a tüzet, a fegyveres pedig behúzódott egy lakásba, és elbarikádozta magát. Az azusai rendőrség azt kéri, mindenki maradjon otthon, mert a helyzet még kritikusabbá válhat.

A hatóságok szerint nincs összefüggés a választás és az utcai lövöldözés között. A hatóságok azt mondták, hogy a feltételezett fegyveres elkövetőt holtan találták, miután agyonlőtt egy férfit és életveszélyesen megsebesített két nőt. Egy további sebesültet a helyszínen láttak el.

A hatóságok a lövöldözés után két közeli szavazóhelyiséget több órán át zárva tartottak, amíg a rendőrök körülvettek egy házat, ahol a halott fegyverest megtalálták. A rendőrség szerint nem tudni, hogy a feltételezett női elkövetőt a rendőrök lőtték le vagy öngyilkos lett. Rendőrök nem sebesültek meg.