Az hittem, ez is a zene része - megszólalt a lövöldözés szemtanúja

Forrás: Orlando Police

-

Fegyveres támadt a népszerű orlandói melegbárra. A rendőrség szerint legalább 20 halálos áldozat van, és sok a sebesült is.


Véget ért a túszdráma az orlandói melegbárnál. A rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy a támadó halott, és legalább 20-ra tehető a halálos áldozatok száma. Korábban lövöldözés miatt riasztották a rendőrséget a Pulse Clubhoz - írja a BBC.

"A barátnőm azt mondta, hogy valaki lövöldözik. Mindenki lefeküdt a táncparketten" - mondta egy szemtanú. "De nem hittem, hogy ez igazi. Azt hittem, ez a zene része. Egészen addig, amíg meg nem láttam a fegyver villanásait."

A támadó hajnali 2 óra körül kezdett el lövöldözni. Aki tehette, a hátsó ajtón menekült ki a bárból.

A helyszínre rengeteg rendőr és mentő érkezett, akik azonnal elkezdték a mentést és a segítségnyújtást - írja a CNN.

Egy videofelvételen látszik, ahogy az utcán ellátják a sérülteket.A rendőrök egy úgynevezett ellenőrzött robbantás hajtottak végre, de azt nem közölték, hogy erre miért volt szükség.

A környéken a bombakereső kutyás egységek is megjelentek.Az esetről beszámolt az orosz állami propagandacsatorna, az RT is.Azóta a rendőrség közölte, hogy legalább 20 a halálos áldozatok száma, és 42 embert szállítottak kórházba. A támadó nem menekült el a helyszínről, hanem túszokat ejtett és elbarikádozta magát. Meg nem erősített hírek szerint a rendőrök attól tartottak, hogy a támadónál bomba is lehet.