Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Videó: lövöldözés az izraeli védelmi minisztérium közelében – 3 halott

Fotó: AFP / JACK GUEZ

-

Tel-Avivban mindkét támadót elfogta a rendőrség.


Az izraeli védelmi minisztérium és a hadsereg főparancsnoksága közelében, Tel-Avivban lövöldöztek ismeretlen fegyveresek. A hírek szerint a támadásnak 3 halálos áldozata van – írja a BBC. 5 sebesült állapota súlyos, hárman könnyebben sérültek meg.

Az izraeli rendőrség szerint a támadók ketten voltak, mindkettőjüket elfogták, és kihallgatták. Egyiküket a helyszínen fogták el azután, hogy meglőttek – írja a CNN. A hírtelevízió 6 sebesültről tud.

A lövöldözésről egy videó is felkerült az internetre. Ezen látszik, hogy egy maszkot viselő férfi pisztolyból lő a menekülőkre. A felvételek egyeseknek felkavaróak lehetnek.


A lövöldözés helyszíne egy bevásárlóközpont volt, a térképen látszik a pontos helyzete.A helyszínen megjelentek a pokolgépek után kutató tűzszerészek is, a környéken pedig a különleges alakulatok járőröznek. Arról még nincs információ, hogy kik követték el a támadást, és miért. A Hamász rádiója szerint a támadást a „ciszjordániai unokatestvéreik” követték el.

Tavaly óta Izraelben nőtt az incidensek száma: gyakoriak voltak a késelések, a lövöldözések, de az is előfordult, hogy autóval hajtottak a tömegbe a merénylők. Tel-Avivban utoljára egy hónapja volt lövöldözés.